Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Heb je op druilerige, kille en sombere dagen wel eens last van de herfstblues? Je overwint ze in een vingerknip met “Friendsgiving”! Da’s simpelweg Thanksgiving vieren met je allerbeste friends.  

In Amerika en Canada is Thanksgiving een nationale feestdag, waarop iedereen met familie of vrienden de nieuwe oogst viert en hun dankbaarheid uit voor alle goeie dingen. En dat vieren ze allemaal met véél eten: gevulde kalkoen, luchtige puree, veenbessensaus, pompoentaart en zoveel meer.  

Dankbaarheid is ook de kern van Friendsgiving. Want geef toe: je mag toch dankbaar zijn met goeie vrienden om je heen? Zeker als ze – knipoogje – de lekkerste recepten met je delen … 

Trommel dus je besties op, prik een datum en maak er een supergezellige avond van. En er is goed nieuws voor de gastheer of -vrouw: op Friendsgiving neemt iedereen een gerecht mee! Zo vul je samen een overheerlijk buffet vol verrassende recepten uit allerlei culturen en heerlijke klassiekers met een twist. Zonder zélf een hele dag in de keuken te staan.  

 


Samen koken is zilver, gerechtjes delen is goud 

Er is alvast één groente die niet mag ontbreken op een herfstig menu: pompoen. Vol vitaminen, ijzer en vezels. En als je wil: boordevol quinoa! Deze kleurrijke, gevulde pompoen zet alvast de toon voor een gezellige avond. Spreek misschien even af op voorhand. Zo voorkom je dat er plots drie pompoenen op tafel verschijnen.  

Over quinoa gesproken … waarom geen zelfgemaakte burgers? Je vegetarische vrienden zullen je dankbaar zijn. Meng onze Bosto Quinoa 3 kleuren met geitenkaas, panko, kruiden en een ei en kneed je burgers zoals jij dat wilt! 

Ook de zoete aardappel verdient een plekje. Niet geroosterd zoals op de traditionele Thanksgiving-tafel, maar in een ovenschotel met rijst en champignons. Het najaar is dan ook het seizoen van de paddenstoelen. Je vindt tal van soorten vers in de winkel, gekweekt in België. Zo vier je een Amerikaanse traditie met groenten van bij ons. Ideaal, toch? 

Friendsgiving is ook het ideale moment om je tajine vanonder het stof te halen. Voor een 7 groenten tajine met couscous bijvoorbeeld. Wist je dat tajine eigenlijk naar het aardewerk verwijst? Een soort slowcooker avant la lettre uit de Berberse keuken waar men vlees, vis en tal van groentegerechten in klaarmaakt. Deze schotel wordt alleszins een culinair hoogtepunt want met harissa, gember, koriander, komijn en ras el hanout beleven je smaakpapillen de avond van hun leven. 

Draai “Friendsgiving” in de soep 

Wat smaakt er op kille herfstdagen beter dan een warme soep? Zoals deze Italiaanse variant met verse spinazie, eitjes, pecorino, fijngehakte peterselie en natuurlijk Bosto Brown Rice + Spelt. Da’s pas “comfort food”! 

Heeft er een van je vrienden een herfstverkoudheid? Geef ze dan een stomend kommetje vol culinair medicijn: deze rijstsoep met kippenbouillon en gember geeft ieders weerstand een flinke boost. 

Is er nog plaats voor dessert? 

 
Friendsgiving is niet volledig zonder een paar heerlijke desserts… Wie geef je bijvoorbeeld de opdracht om deze rijsttaart met amandelkoekjes te maken? Origineel én eenvoudig. Extra smaaktip: geraspte appelsienschil en een beetje appelsiensap! 

En als ‘grande finale’ is er nog dit romige quinoa-dessert met appel en gedroogde cranberry’s. Ja, écht: quinoa. Niet enkel goed voor gevulde pompoenen of burgers, maar ook voor heerlijke desserts. Gouden tip: maak je het de dag ervoor dan is het resultaat des te smakelijker! 

Zoveel lekkers om dankbaar voor te zijn 

Buikje lekker rond gegeten? Dat kan haast niet anders. Misschien tijd om eens stil te staan bij al dat goede. Hoe fijn het is om zorgeloos te kunnen delen met anderen, samen tijd door te brengen en te beseffen dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn.  

Met wie zou jij Friendsgiving willen vieren? Bel ze op en oefen je rijsttaart met amandelkoekjes al eens.  

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!