Romige quinoa met appel en cranberry’s
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 300 ml volle melk of sojamelk
- 200 g Bosto Quinoa wit
- 100 g hazelnoten
- 2 appels
- 100 g gedroogde cranberry’s
- 1 eetlepel gemalen kaneel
Bereiding
- Snijd het vanillestokje open en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
- Roer dit bij de melk.
- Bereid de quinoa in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de quinoa na het doorgaren in een wijde kom snel afkoelen.
- Hak de hazelnoten grof.
- Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in smalle plakjes.
- Meng de afgekoelde quinoa luchtig met de rest van de ingrediënten en verdeel het over vier ontbijtkommen of diepe borden.
- Tip: Bereid de quinoa de avond van te voren. Ook de hazelnoten kan je op voorhand al in stukken hakken. Meng ze met wat kaneel en de cranberry’s en bewaar ze in een goed sluitend bakje. Dan hoef je ’s ochtends alleen de appel nog maar te snijden.
- Tip: Ook erg lekker als tussendoortje.