Snij het hoedje van de pompoen en schep de zaden eruit met een lepel.
Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid stevig met zeezout en zwarte peper en bestuif de binnenkant met de oregano. Zet 40 minuten in de oven.
Meng de rest van de ingrediënten en vul hiermee voorzichtig de pompoen. Zet nog 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, werk af met enkele takjes tijm en wat olijfolie. Serveer meteen.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Gevulde pompoen met Quinoa
Ingrediënten
4
personen
60min
1 pompoen
Olijfolie
150 g Bosto Quinoa
2 tl gedroogde oregano
100 g feta
50 g pijnboompitten
1 geraspte wortel
1 bosje bieslook
fijngehakt
1 citroen
1 Spaanse peper
50 g zwarte ontpitte olijven
2 lente-uitjes
Zeezout en zwarte peper
Een paar takjes tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snij het hoedje van de pompoen en schep de zaden eruit met een lepel.
Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid stevig met zeezout en zwarte peper en bestuif de binnenkant met de oregano. Zet 40 minuten in de oven.
Meng de rest van de ingrediënten en vul hiermee voorzichtig de pompoen. Zet nog 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, werk af met enkele takjes tijm en wat olijfolie. Serveer meteen.