Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Gemberrijstsoep met kip
Ingrediënten
4
personen
20min
150 g Bosto snelkookrijst
3 uien
gember (fijngesneden)
tijm
300 gr kippenfilet
4 kippenbouillonblokjes
1/2 kop room
zout
boter
Bereiding
Verhit boter in een pan en voeg de fijngesneden gember, de uien en de tijm toe. Roer alles door elkaar.
Wanneer de ui goudbruin ziet, voeg je de stukjes kip toe. Laat de kip goed doorbakken.
Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Breng 1 liter water aan de kook en doe de bouillonblokjes erbij.
Voeg alles uit de pan bij het kokende water.
Laat het geheel 5 minuten koken op een laag vuurtje.
Voeg de room en de gekookte rijst al roerend bij de soep.