Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gemberrijstsoep met kip

Ingrediënten

  • 150 g Bosto snelkookrijst
  • 3 uien
  • gember (fijngesneden)
  • tijm
  • 300 gr kippenfilet
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 1/2 kop room
  • zout
  • boter

Bereiding

  • Verhit boter in een pan en voeg de fijngesneden gember, de uien en de tijm toe. Roer alles door elkaar.
  • Wanneer de ui goudbruin ziet, voeg je de stukjes kip toe. Laat de kip goed doorbakken.
  • Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Breng 1 liter water aan de kook en doe de bouillonblokjes erbij.
  • Voeg alles uit de pan bij het kokende water.
  • Laat het geheel 5 minuten koken op een laag vuurtje.
  • Voeg de room en de gekookte rijst al roerend bij de soep.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!