Spring naar de inhoud
Gemberrijstsoep met kip
20 min
4
Ingrediënten
- 150 g Bosto snelkookrijst
- 3 uien
- gember (fijngesneden)
- tijm
- 300 gr kippenfilet
- 4 kippenbouillonblokjes
- 1/2 kop room
- zout
- boter
Bereiding
- Verhit boter in een pan en voeg de fijngesneden gember, de uien en de tijm toe. Roer alles door elkaar.
- Wanneer de ui goudbruin ziet, voeg je de stukjes kip toe. Laat de kip goed doorbakken.
- Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Breng 1 liter water aan de kook en doe de bouillonblokjes erbij.
- Voeg alles uit de pan bij het kokende water.
- Laat het geheel 5 minuten koken op een laag vuurtje.
- Voeg de room en de gekookte rijst al roerend bij de soep.