Ovenschotel met rijst, zoete aardappel en champignons
Ingrediënten
- 275g Bosto Mix brown + quinoa + granen
- 300 ml versgeperst sinaasappelsap
- 100 ml rode wijn
- 3 el donkere bruine suiker
- 500 g zoete aardappelen
- 6 teentjes knoflook
- 1 rode paprika in brede repen gesneden
- 250 g champignons
- 1 rode peper (zonder zaadjes) in reepjes gesneden
- 6-8 takjes tijm
Bereiding
- Kook het sap met de wijn en de suiker in een grote pan op hoog vuur, gedurende 15 minuten tot ongeveer een derde over is en het een licht stroperig sausje wordt.
- Verwarm intussen de oven voor op 220 °C.
- Halveer de zoete aardappelen en snijd de helften in parten.
- Halveer de ongepelde tenen knoflook.
- Meng in een braadslede de parten zoete aardappel om met de tenen knoflook, rode paprika en champignons en verdeel de peperreepjes en takjes tijm ertussen.
- Schenk het ingekookte vocht over het groentemengsel en schep alles goed door.
- Schuif de braadslede in de oven en bak de groenten in 25-30 minuten gaar. In die tijd verdampt ook het vocht, zodat de groenten omhuld worden met een stroperig laagje.
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de Bosto 1,5 minute in de microgolf zoals vermeld op de verpakking en meng beide door elkaar.
- Schep in diepe borden een bergje rijst-quinoa-mix en verdeel de groenten eromheen.
Tip
- Voor de vleesliefhebbers: leg op de rijst-quinoamix dunne sneetjes gebakken eendenborstfilet of entrecote en schenk nog wat vleessaus over het geheel.