7 groenten tajine met couscous
Ingrediënten
- 4 kookbuiltjes (300g) Bosto parelcouscous
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui
- 4 teentjes look
- fijngehakt
- 2 el tomatenconcentraat
- 1 el harissa*
- 1 1/2 tl ras-el-hanout¨¨ of couscous specerijenmengeling
- 1 kaneelstokje
- 1/2 tl gemberpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ liter groentenbouillon
- 2 zoete aardappelen
- 2 courgettes
- 4 wortelen (vrij groot)
- 4 raapjes
- 1 rode paprika
- 1 blik kikkererwten
- 50 g sultanarozijnen
- 8 gedroogde abrikozen
- 1 bosje koriander
- 1 klont boter
Bereiding
- Hak de ui en de look fijn. Schil de wortelen, aardappelen, raapjes en snijd met de rest van de groenten in hapklare brokken.
- Zet een grote pot met een dikke bodem op het vuur en giet er wat olijfolie in. Fruit er de look en ui in tot ze glazig zien. Doe er harissa bij, tomatenconcentraat, een kaneelstokje, gemberpoeder en ras-el-hanout. Laat een klein minuutje meebakken.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe er de groenten bij, de rozijnen en abrikozen.
- Snijd de steeltjes van de koriander en hak de steeltjes fijn. Houd de blaadjes opzij. De steeltjes mogen bij de groenten. Kruid de groenten met flink wat zout en zwarte peper. Zet een deksel op de pot en laat rustig 50 minuten sudderen.
- Giet de kikkererwten af, spoel ze en doe ze de laatste 10 minuten bij de groenten. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
- Bereid de Bosto parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Roer de boter eronder en werk af met wat koriander. Serveer samen met de groenten.
* Harissa kan je vinden in een gele/blauwe tube in bijna alle supermarkten bij de kruiden en mosterdsoorten.
**Ras-el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel.