Spring naar de inhoud

Italiaanse soep met bruine rijst en spelt

15min

Italiaanse soep met bruine rijst en spelt

Ingrediënten

4 personen

15min
  • 1 kookbuiltje (125g) Bosto Brown Rice + Spelt
  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 250 g verse spinazie
  • 150 g pecorino (fijn geraspt)
  • 3 grote eieren (goed losgeklopt)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Beetje citroensap

Bereiding

  • Breng een builtje Bosto Bruine Rijst en spelt aan de kook in de bouillon. Laat 7 minuutjes koken.
  • Voeg de spinazie toe en de helft van de kaas. Kruid goed met peper.
  • Verlaag het vuur tot net boven het kookpunt. Roer in de soep en giet traag het ei in de soep. Zorg dat alles goed verdeeld is.
  • Verhoog de temperatuur een beetje en wacht tot de eieren gaar zijn (ongeveer anderhalve minuut). Haal van het vuur en serveer meteen.
  • Breng op smaak met peper, peterselie, citroensap en de rest van de pecorino.

Italiaanse soep met bruine rijst en spelt

Ingrediënten

4 personen

15min
  • 1 kookbuiltje (125g) Bosto Brown Rice + Spelt
  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 250 g verse spinazie
  • 150 g pecorino (fijn geraspt)
  • 3 grote eieren (goed losgeklopt)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Beetje citroensap

Bereiding

  • Breng een builtje Bosto Bruine Rijst en spelt aan de kook in de bouillon. Laat 7 minuutjes koken.
  • Voeg de spinazie toe en de helft van de kaas. Kruid goed met peper.
  • Verlaag het vuur tot net boven het kookpunt. Roer in de soep en giet traag het ei in de soep. Zorg dat alles goed verdeeld is.
  • Verhoog de temperatuur een beetje en wacht tot de eieren gaar zijn (ongeveer anderhalve minuut). Haal van het vuur en serveer meteen.
  • Breng op smaak met peper, peterselie, citroensap en de rest van de pecorino.