Quinoa driekleurenburgers met tomaten- en paprikasalsa
20 min
4
Ingrediënten
- 130 g Bosto Quinoa 3 kleuren
- 1 ½ el arachideolie
- 1 grote ui
- fijngesneden
- 2 teentjes look
- fijngehakt
- 25 clgroentebouillon
- 2 kopjes grofgehakte verse spinazie
- 100 g geitenkaas
- verkruimeld
- 75 g panko
- 1 ei
- 2 rode paprika’s
- gehalveerd
- zonder zaadjes
- 250 gkerstomaatjes
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 tl balsamico
- zout
- peper
Bereiding
- Leg de paprika’s met het vel naar boven in een ovenschaal en zet ze gedurende ongeveer 10 minuten onder de grill tot het vel zwartgeblakerd is.
- Doe ze in een plastic zakje en sluit het af. Laat 10 minuutjes afkoelen.
- Verwijder het vel en hak de paprika in fijne blokjes. Doe de kerstomaatjes in vier. Meng ze met de paprikastukjes, peterselie, balsamico en kruid met peper en zout.
- Zet een pan op het vuur en doe er de arachideolie in. Laat op een matig vuur opwarmen.
- Doe er de ui bij en roerbak tot hij glazig is. Voeg de ongekookte quinoa toe en laat 3 à 4 minuutjes meebakken. Nu mag de look erbij, laat nog 30 seconden meebakken.
- Giet de bouillon erbij, dek af en laat sudderen tot de quinoa gaar is en het vocht volledig opgenomen werd.
- Roer nu de spinazie eronder. Stort de quinoa uit in een schaal en laat volledig afkoelen. Meng de quinoamix met de geitenkaas, panko, zout, peper en het ei en vorm er 4 burgers van. Bak in wat olie tot ze goudbruin zijn.
- Serveer met de salsa en een frisse sla.