Rijsttaart met amandelkoekjes
Ingrediënten
- 250 g Bosto Rice Flakes
- 1 kant-en-klare bladerdeeg taartbodem
- 1 l melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 snufjes saffraan
- 3 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 100 g amandelkoekjes
- Extra: taartbodem
Bereiding
- Bak de taartbodem blind gedurende 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
- Breng de melk aan de kook met de vanille suiker en de saffraan en voeg de Rice Flakes toe.
- Laat een 6 tal minuten zacht garen en roer regelmatig om.
- Klop ondertussen de eigelen schuimig op met de suiker. Klop de eiwitten apart op tot sneeuw.
- Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
- Roer er dan eerst de eigelen onder en schep er nadien de eiwitten voorzichtig bij.
- Verkruimel de koekjes grof en meng ze met de rijstbereiding.
- Giet in de taartbodem en laat nog 20 minuten in de oven garen.
Tip
Geraspte appelsienschil en een beetje appelsiensap zijn ook goede smaakmakers .