Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijsttaart met amandelkoekjes

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Rice Flakes
  • 1 kant-en-klare bladerdeeg taartbodem
  • 1 l melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 snufjes saffraan
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 100 g amandelkoekjes

Bereiding

  • Bak de taartbodem blind gedurende 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven .
  • Breng de melk aan de kook met de vanille suiker en de saffraan en voeg de Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen en roer regelmatig om.
  • Klop ondertussen de eigelen schuimig op met de suiker. Klop de eiwitten apart op tot sneeuw.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Roer er dan eerst de eigelen onder en schep er nadien de eiwitten voorzichtig bij.
  • Verkruimel de koekjes grof en meng ze met de rijstbereiding
  • Giet in de taartbodem en laat nog 20 minuten in de oven garen .


Tip
Geraspte appelsienschil en een beetje appelsiensap zijn ook goede smaakmakers .

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.