Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijsttaart met amandelkoekjes

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Rice Flakes
  • 1 kant-en-klare bladerdeeg taartbodem
  • 1 l melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 snufjes saffraan
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 100 g amandelkoekjes

Bereiding

  • Bak de taartbodem blind gedurende 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven .
  • Breng de melk aan de kook met de vanille suiker en de saffraan en voeg de Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen en roer regelmatig om.
  • Klop ondertussen de eigelen schuimig op met de suiker. Klop de eiwitten apart op tot sneeuw.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Roer er dan eerst de eigelen onder en schep er nadien de eiwitten voorzichtig bij.
  • Verkruimel de koekjes grof en meng ze met de rijstbereiding
  • Giet in de taartbodem en laat nog 20 minuten in de oven garen .


Tip
Geraspte appelsienschil en een beetje appelsiensap zijn ook goede smaakmakers .

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!