Voorgestoomde basmati rijst met zalm en ananassalsa
Ingrediënten
- 200g Bosto voorgestoomde basmati
- 1 moot (150 - 200g) zalm per persoon
- 1 verse ananas
- 1 rode ui
- ½ bussel verse munt + eventueel Thaise basilicum
- 2 limoenen (sap)
- 1 Spaanse peper
- Peper en zout
- 2 eetlepels kurkuma
- Olijfolie
Bereiding
- Snij met een groot mes de onder- en bovenkant van de ananas. Zet de ananas vervolgens recht en snij de schil eraf, van boven naar onder. Verwijder ook alle bruine putjes.
- Snij de ananas in 8 schijven en verwijder de houterige kern.
- Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de ananas een 4-tal minuten aan elke kant tot hij donkerbruin ziet.
- Schep de ananas uit de pan, laat wat afkoelen en hak fijn in kleine blokjes.
- Doe de ananas in een kom, samen met eventueel wat van het opgevangen sap dat is vrijgekomen.
- Hak de rode ui fijn, samen met de munt en de Spaanse peper. Doe bij de ananas.
- Pers er de limoenen over uit, kruid met peper en zout en breng op smaak met de olijfolie. Roer alles goed.
- Zet ondertussen de grillpan opnieuw op het vuur. Wrijf de zalm in met olijfolie, kruid met peper van de molen en zout. En bak de zalm gaar.
- Verwarm de rijst enkele minuten in de wok of 90 sec in de microgolf en voeg de kurkuma toe. Serveer de rijst samen met de zalm en de salsa.