Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Vegareepjes met tomaatjes, spruitjes en rijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 300 g gehalveerde spruitjes
  • 1 bakje gehalveerde kerstomaten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 pakjes (175 g) vega gegrilde stukjes
  • olijfolie

Bereiding

  • Schep de spruitjes in een ruime kookpan, voeg de Bosto rijst toe en schenk er 2 liter water op. Roer even om en breng het water aan de kook. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, samen met de spruitjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan of kleine wok en fruit de ui in 3 min. goudbruin. Voeg de gegrilde stukjes en knoflook (uit de pers) toe en roerbak de stukjes warm in ca. 3 min.
  • Voeg de kerstomaten toe en warm nog 1 min. door.
  • Giet de rijst met spruitjes af en schep de gegrilde vegastukjes met tomaat erdoor. Serveer meteen.

Tip

Zin in iets bijzonders? Bak met de ui 75 g grof gehakte hazelnoten mee.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!