Vegareepjes met tomaatjes, spruitjes en rijst

Ingrediënten
- 300 g Bosto Basmati
- 300 g gehalveerde spruitjes
- 1 bakje gehalveerde kerstomaten
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 2 pakjes (175 g) vega gegrilde stukjes
- olijfolie
Bereiding
- Schep de spruitjes in een ruime kookpan, voeg de Bosto rijst toe en schenk er 2 liter water op. Roer even om en breng het water aan de kook. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, samen met de spruitjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan of kleine wok en fruit de ui in 3 min. goudbruin. Voeg de gegrilde stukjes en knoflook (uit de pers) toe en roerbak de stukjes warm in ca. 3 min.
- Voeg de kerstomaten toe en warm nog 1 min. door.
- Giet de rijst met spruitjes af en schep de gegrilde vegastukjes met tomaat erdoor. Serveer meteen.
Tip
Zin in iets bijzonders? Bak met de ui 75 g grof gehakte hazelnoten mee.