Tiramisu van room, dessertrijst en speculaas
Ingrediënten
- 100 g Bosto Dessertrijst
- ½ liter volle melk
- 100 ml koffieroom
- 1/2 vanillestokje
- 40 g suiker
- 8 speculaasjes
- 1 zakje (ca. 50 g) amandelschaafsel
- 50 g suiker
- 1 el kaneelpoeder
Bereiding
- Bereid de dessertrijst volgens het basisrecept ‘vanilleroomrijst’
- Doe het amandelschaafsel in een droge pan en rooster het al schuddend lichtbruin.
- Verbrokkel de speculaasjes, meng ze met bijna al het amandelschaafsel, de bruine suiker en het kaneelpoeder.
- Schep in bekerglaasjes. Afwisselend een laagje roomrijst en een laagje speculaasmengsel. Eindig met roomrijst.
- Strooi er het achtergehouden amandelschaafsel en wat kaneelpoeder over.
Vanilleroomrijst basisrecept