Vanilleroomrijst basisrecept
Ingrediënten
- 100 g Bosto Dessertrijst
- ½ liter volle melk
- 100 ml koffieroom
- 1/2 vanillestokje
- 40 g suiker
Bereiding
- Schenk de melk in een (steel)pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open, leg het in de melk en verwarm de melk in 10 min op een laag vuur. Neem het vanillestokje eruit.
- Roer de koffieroom bij de vanillemelk
- Voeg de Bosto Dessertrijst en de suiker toe, breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes zoals vermeld op de verpakking
- Roer regelmatig, ook over de bodem van de pan. Laat de roomrijst afkoelen en schep regelmatig om.
- Proef en voeg eventueel nog wat suiker toe.
Tips
- Koemelkintolerant? Gebruik sojamelk en sojaroom.
- Sneller? Laat het vanillestokje achterwege en vervang de suiker door vanillesuiker (Natuurwinkels verkopen vanillesuiker met echte vanille).