Taco’s met kip en Mexicaanse rijst
60 minuten + voor de marinade: 120 min
4
Ingrediënten
- 2 kookbuiltjes van 125g Bosto Basmati
- 4 el olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ liter kippenbouillon
- 3 kipfilets
- 3 limoenen
- 1 rode + 1 groene paprika
- 1 ui in halve maantjes gesneden
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 mespuntje chilipoeder
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes look fijngehakt
- 2 el bruine suiker
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el oregano
- taco’s
- Optioneel: koriander (of platte peterselie als je geen koriander lust)
- Voor erbij: Guacamole, zure room, tomaat, salade
Bereiding
- Maak eerst de marinade voor de kip. Rasp de schil van de limoenen en pers ze vervolgens uit. Snijd de kip in reepjes en doe in een kom. Overgiet met het sap en de rasp, kruid met de kaneel, cayenne, en oregano. Zet een uurtje in de koelkast.
- Snijd de zakjes basmatirijst open. Doe 2 el olijfolie in een kookpot en doe er de basmatirijst bij. Laat de rijst eventjes meebakken. Doe er nu de ui en look bij en laat even glazig bakken. Doe er chilipoeder bij. Roer eventjes en overgiet met de tomatenblokjes en de bouillon. Laat pruttelen tot het vocht helemaal is opgenomen.
- Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en roer er de suiker onder.
- Zet een grote antikleefpan op het vuur en doe hierin de rest van de olie. Bak hierin de paprika en de ui. Doe er de kip bij en laat op een hoog vuur bakken. De kip zal heel donker kleuren door de suiker.
- Serveer de kip in de taco’s met de rijst, zure room, guacamole, ijsbergsla, tomaat en koriander (of platte peterselie als je geen koriander lust).