Spicy pork bowl

Ingrediënten
- 1 cup Bosto Basmati voor in de microgolf
- 150 gr varkenshaas
- 3 el sambal oelek
- 2 el lichtbruine suiker
- 1 stuk gember
- geschild
- fijn geraspt
- 1 teentje knoflook
- fijn geraspt
- 3 el sojasaus
- 2 1/4 theelepels geroosterde sesamolie
- 3 el plantaardige olie
- zout
- 2 middelgrote wortels
- geschild
- in dunne plakjes gesneden
- 1 bos boerenkoolbladeren in plakjes
- 1 el gekruide rijstazijn
- dun gesneden lente-uitjes
Bereiding
Bekijk de video van dit recept.
- Combineer de sambal, bruine suiker, gember, knoflook, 2 el sojasaus, en 2 theelepels sesamolie in middelgrote kom.
- Snijd het varkensvlees in dunne plakjes met een lang scherp mes. Voeg toe aan marinade en kneed om grondig te bedekken.
- Laat minimaal 10 minuten & maximaal 2 uur marineren.
- Verhit 1 el plantaardige olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog tot hoog.
- Wanneer de olie erg heet is, voeg dan de helft van het varkensvlees; kruid zeer licht met zout.
- Bak het vlees en verhoog indien nodig het vuur tot het vlees goed bruin ziet (ca. 1 minuut). Breek het vlees in kleinere stukjes met een lepel of tang, laat nog 1 minuut bakken. Leg het vlees op een bord. Herhaal met de andere helft van het vlees.
- Kook de rijst in de microgolf tot deze gaar is. Zet opzij.
- Verwarm 1 el plantaardige olie in koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg wortelen toe en kook in een enkele laag tot er zacht en bruin worden, ongeveer 2 minuten.
- Voeg boerenkool toe en roer tot de bladeren verslappen. Bak en roer de groenten af en toe tot ze knapperig zijn, ongeveer 2 minuten.
- Combineer de azijn en de 1 el sojasaus en 1⁄4 theelepel sesamolie in een kleine kom.
- Verdeel de rijst over kommen en schik varkensvlees en groenten om te serveren. Werk af met enkele lente-uitjes; besprenkel met azijndressing.