Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Spicy pork bowl

Ingrediënten

  • 1 cup Bosto Basmati voor in de microgolf
  • 150 gr varkenshaas
  • 3 el sambal oelek
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 1 stuk gember
  • geschild
  • fijn geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • fijn geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 2 1/4 theelepels geroosterde sesamolie
  • 3 el plantaardige olie
  • zout
  • 2 middelgrote wortels
  • geschild
  • in dunne plakjes gesneden
  • 1 bos boerenkoolbladeren in plakjes
  • 1 el gekruide rijstazijn
  • dun gesneden lente-uitjes

Bereiding

Bekijk de video van dit recept.

  • Combineer de sambal, bruine suiker, gember, knoflook, 2 el sojasaus, en 2 theelepels sesamolie in middelgrote kom.
  • Snijd het varkensvlees in dunne plakjes met een lang scherp mes. Voeg toe aan marinade en kneed om grondig te bedekken.
  • Laat minimaal 10 minuten & maximaal 2 uur marineren.
  • Verhit 1 el plantaardige olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog tot hoog.
  • Wanneer de olie erg heet is, voeg dan de helft van het varkensvlees; kruid zeer licht met zout.
  • Bak het vlees en verhoog indien nodig het vuur tot het vlees goed bruin ziet (ca. 1 minuut). Breek het vlees in kleinere stukjes met een lepel of tang, laat nog 1 minuut bakken. Leg het vlees op een bord. Herhaal met de andere helft van het vlees.
  • Kook de rijst in de microgolf tot deze gaar is. Zet opzij.
  • Verwarm 1 el plantaardige olie in koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg wortelen toe en kook in een enkele laag tot er zacht en bruin worden, ongeveer 2 minuten.
  • Voeg boerenkool toe en roer tot de bladeren verslappen. Bak en roer de groenten af en toe tot ze knapperig zijn, ongeveer 2 minuten.
  • Combineer de azijn en de 1 el sojasaus en 1⁄4 theelepel sesamolie in een kleine kom.
  • Verdeel de rijst over kommen en schik varkensvlees en groenten om te serveren. Werk af met enkele lente-uitjes; besprenkel met azijndressing.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.