Skip to content
Filter icon Filter

Spaanse rijstschotel met chorizo en paprika

Ingrediënten

  • 250 g Paella en risotto rijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g chorizo worst zonder vel in schijfjes gesneden
  • 1 witte ui in halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper zonder zaad en fijn gesneden
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 puntpaprika in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 750 ml kippenbouillon
  • 0
  • 05 gram saffraan
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 5 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en bak de worst, ui en knoflook kort.
  • Meng de courgette, puntpaprika, Spaanse peper en het paprikapoeder erdoor en bak het mee.
  • Meng er vervolgens de rijst goed door.
  • Schenk er langzaam de bouillon bij en roer af en toe. Laat het mengsel met het deksel op de pan 10 minuten garen.
  • Zet de hittebron uit en laat het gerecht afgesloten 1 minuut staan.
  • Breng op smaak met citroensap en zout en schep voor het serveren de olijven met de peterselie erdoor.

Tip
Voeg eventueel nog wat gekookte garnalen of mosselen toe.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.