Spaanse rijstschotel met chorizo en paprika
Ingrediënten
- 250g Mediterraneo rijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 g chorizo worst zonder vel in schijfjes gesneden
- 1 witte ui in halve ringen gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 Spaanse peper zonder zaad en fijn gesneden
- 1 courgette in blokjes
- 1 puntpaprika in blokjes gesneden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 750 ml kippenbouillon
- 05 gram saffraan
- zwarte olijven
- 5 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak de worst, ui en knoflook kort.
- Meng de courgette, puntpaprika, Spaanse peper en het paprikapoeder erdoor en bak het mee.
- Meng er vervolgens de rijst goed door.
- Schenk er langzaam de bouillon bij en roer af en toe. Laat het mengsel met het deksel op de pan 10 minuten garen.
- Zet de hittebron uit en laat het gerecht afgesloten 1 minuut staan.
- Breng op smaak met citroensap en zout en schep voor het serveren de olijven met de peterselie erdoor.
Tip
Voeg eventueel nog wat gekookte garnalen of mosselen toe.