Skip to content
Filter icon Filter

Snelle kokosrijst met zalmblokjes

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 2 bosuitjes in stukken van 2 cm
  • ½ rode peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes gesneden
  • 75 g gehalveerde peultjes
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 200 g zalmfilet zonder vel in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel grof gehakte basilicum

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en doe er de knoflook, bos-ui, rode peper, paprika, peultjes en 2 eetlepels water bij.
  • Roerbak 2 minuten tot de groenten iets zachter worden.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
  • Leg na 2 minuten de stukjes zalm tussen de rijst.
  • Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • Serveer de kokosrijst in diepe borden en leg de stukjes zalm bovenop.
  • Werk af met basilicum.

Tip
Extra pit nodig? Roer er 1-2 theelepels rode Thaise , Indiase currypasta of wat kerriepoeder door.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.