Snelle kokosrijst met zalmblokjes
Ingrediënten
- 200g Bosto voorgestoomde rijst
- 1½ eetlepels neutrale olie
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 2 bosuitjes in stukken van 2 cm
- ½ rode peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes gesneden
- 75 g gehalveerde peultjes
- 100 ml romige kokosmelk
- 200 g zalmfilet zonder vel in blokjes gesneden
- 1 eetlepel grof gehakte basilicum
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en doe er de knoflook, bos-ui, rode peper, paprika, peultjes en 2 eetlepels water bij.
- Roerbak 2 minuten tot de groenten iets zachter worden.
- Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
- Leg na 2 minuten de stukjes zalm tussen de rijst.
- Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Serveer de kokosrijst in diepe borden en leg de stukjes zalm bovenop.
- Werk af met basilicum.
Tip
Extra pit nodig? Roer er 1-2 theelepels rode Thaise , Indiase currypasta of wat kerriepoeder door.