Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelle kokosrijst met zalmblokjes

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 2 bosuitjes in stukken van 2 cm
  • ½ rode peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes gesneden
  • 75 g gehalveerde peultjes
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 200 g zalmfilet zonder vel in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel grof gehakte basilicum

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en doe er de knoflook, bos-ui, rode peper, paprika, peultjes en 2 eetlepels water bij.
  • Roerbak 2 minuten tot de groenten iets zachter worden.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
  • Leg na 2 minuten de stukjes zalm tussen de rijst.
  • Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • Serveer de kokosrijst in diepe borden en leg de stukjes zalm bovenop.
  • Werk af met basilicum.

Tip
Extra pit nodig? Roer er 1-2 theelepels rode Thaise , Indiase currypasta of wat kerriepoeder door.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!