Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelle kokosrijst met zalmblokjes

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 2 bosuitjes in stukken van 2 cm
  • ½ rode peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes gesneden
  • 75 g gehalveerde peultjes
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 200 g zalmfilet zonder vel in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel grof gehakte basilicum

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en doe er de knoflook, bos-ui, rode peper, paprika, peultjes en 2 eetlepels water bij.
  • Roerbak 2 minuten tot de groenten iets zachter worden.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
  • Leg na 2 minuten de stukjes zalm tussen de rijst.
  • Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • Serveer de kokosrijst in diepe borden en leg de stukjes zalm bovenop.
  • Werk af met basilicum.

Tip
Extra pit nodig? Roer er 1-2 theelepels rode Thaise , Indiase currypasta of wat kerriepoeder door.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!