Snelle kipcurry met broccoli en amandelrijst
Ingrediënten
- 125 g Bosto Basmati rijst
- 300 g broccoliroosjes
- 1 ui grof gesnipperd
- 200 g drooggedepte kipfiletblokjes
- 4 el amandelschaafsel
- 200 ml kokosmelk
- 1 volle eetlepel Madras currypoeder
- 150 ml water
- olie om in te bakken
Bereiding
- Kook de broccoli 5 min. in ruim kokend water en laat uitlekken (of kook ze mee met het rijstbuiltje).
- Rooster in een kleine braadpan of wok, op halfhoog vuur, het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en strooi het op een schoteltje.
- Kook het builtje Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in de braadpan en bak de kipblokjes rondom bruin in 5 min.
- Verwarm 3 eetlepels olie in een pan en bak de ui met het currypoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
- Roer dan de kokosmelk met 150 ml water erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat de curry heel even sudderen.
- Voeg de kipblokjes en broccoli toe. Roer om, dek de pan af en stoof het samen nog 5 min.
- Schep het amandelschaafsel door de rijst en serveer met de curry.
Tip
Hou je van zoet? Voeg een handje rozijnen toe aan de kipcurry.