Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Snelle kipcurry met broccoli en amandelrijst

Ingrediënten

  • 125 g Bosto Basmati rijst
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 200 g drooggedepte kipfiletblokjes
  • 4 el amandelschaafsel
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 volle eetlepel Madras currypoeder
  • 150 ml water
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de broccoli 5 min. in ruim kokend water en laat uitlekken (of kook ze mee met het rijstbuiltje).
  • Rooster in een kleine braadpan of wok, op halfhoog vuur, het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin en strooi het op een schoteltje.
  • Kook het builtje Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in de braadpan en bak de kipblokjes rondom bruin in 5 min.
  • Verwarm 3 eetlepels olie in een pan en bak de ui met het currypoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • Roer dan de kokosmelk met 150 ml water erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat de curry heel even sudderen.
  • Voeg de kipblokjes en broccoli toe. Roer om, dek de pan af en stoof het samen nog 5 min.
  • Schep het amandelschaafsel door de rijst en serveer met de curry.

Tip
Hou je van zoet? Voeg een handje rozijnen toe aan de kipcurry.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!