Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Schotel van witte rijst, spekjes en bruine bonen

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1 eetlepel roomboter
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote witte gesnipperde ui
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel eetlepel paprikapoeder
  • ½ blik (540 gram uitgelekt) bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en chilipeper (of chilisaus) naar smaak

Bereiding

  • Verhit de boter in een pan en bak de spekjes en ui krokant aan.
  • Bak de courgette, de paprika en het paprikapoeder 2 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en bonen toe.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
  • Laat alles garen met het deksel op de pan, gedurende 2 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat het gerecht 1 minuut afgedekt staan.
  • Breng op smaak met chilipeper en met zout indien je dat wenst.

Tip

  • Ook lekker met krokant gebakken uitjes.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!