Schotel van witte rijst, spekjes en bruine bonen

Ingrediënten
- 200g Bosto voorgestoomde rijst
- 1 eetlepel roomboter
- 250 g gerookte spekblokjes
- 1 grote witte gesnipperde ui
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 groene paprika in blokjes gesneden
- 1 eetlepel eetlepel paprikapoeder
- ½ blik (540 gram uitgelekt) bruine bonen
- 1 blik tomatenblokjes
- zout en chilipeper (of chilisaus) naar smaak
Bereiding
- Verhit de boter in een pan en bak de spekjes en ui krokant aan.
- Bak de courgette, de paprika en het paprikapoeder 2 minuten mee.
- Voeg de tomaat en bonen toe.
- Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
- Laat alles garen met het deksel op de pan, gedurende 2 minuten.
- Zet het vuur uit en laat het gerecht 1 minuut afgedekt staan.
- Breng op smaak met chilipeper en met zout indien je dat wenst.
Tip
- Ook lekker met krokant gebakken uitjes.