Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Schotel van witte rijst, spekjes en bruine bonen

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1 eetlepel roomboter
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote witte gesnipperde ui
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel eetlepel paprikapoeder
  • ½ blik (540 gram uitgelekt) bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en chilipeper (of chilisaus) naar smaak

Bereiding

  • Verhit de boter in een pan en bak de spekjes en ui krokant aan.
  • Bak de courgette, de paprika en het paprikapoeder 2 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en bonen toe.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
  • Laat alles garen met het deksel op de pan, gedurende 2 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat het gerecht 1 minuut afgedekt staan.
  • Breng op smaak met chilipeper en met zout indien je dat wenst.

Tip

  • Ook lekker met krokant gebakken uitjes.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!