Skip to content
Filter icon Filter

Schotel van witte rijst, spekjes en bruine bonen

Ingrediënten

  • 200g Bosto voorgestoomde rijst
  • 1 eetlepel roomboter
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote witte gesnipperde ui
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel eetlepel paprikapoeder
  • ½ blik (540 gram uitgelekt) bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en chilipeper (of chilisaus) naar smaak

Bereiding

  • Verhit de boter in een pan en bak de spekjes en ui krokant aan.
  • Bak de courgette, de paprika en het paprikapoeder 2 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en bonen toe.
  • Voeg de voorgestoomde rijst toe aan de pan.
  • Laat alles garen met het deksel op de pan, gedurende 2 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat het gerecht 1 minuut afgedekt staan.
  • Breng op smaak met chilipeper en met zout indien je dat wenst.

Tip

  • Ook lekker met krokant gebakken uitjes.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.