Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Roomrijsttaartjes met kaneelappeltjes

Ingrediënten

  • 375 g vanilleroomrijst (1/2 basisrecept)
  • 2 eieren
  • 1 doosje croissantdeeg (koeling)
  • bloem
  • 6 kleine appels (Elstar)
  • 6 dunne kaneelstokjes
  • 50 g bruine suiker
  • 75 g boter
  • ½ liter volle melk
  • 100 g Bosto Dessertrijst
  • 100 ml koffieroom
  • ½ vanillestokje
  • 40 g suiker

Bereiding

  • Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
  • Vet 6 bakvormpjes van 10 cm doorsnee in en bekleed de bodem met een rondje bakpapier.
  • Snijd de lapjes croissantdeeg los, kneed ze stuk voor stuk tot een bolletje, bestuif ze met wat bloem en rol ze uit, zodat je er de vormpjes mee kunt bekleden.
  • Duw de rand zo hoog mogelijk op en rol hem naar binnen toe om. Prik in de bodempjes met een vork.
  • Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
  • Roer de dooiers bij de vanilleroomrijst en spatel het eiwit erdoor.
  • Schep elk deegvormpje zo vol mogelijk met roomrijst. Zet de vormpjes op het ovenrooster.
  • Schil de appels, boor ze uit en zet ze in een ovenschaal.
  • Meng de bruine suiker met de boter en vul de holtes van de appeltjes hiermee.
  • Steek in elk een kaneelstokje. Zet de ovenschaal ook op het ovenrooster.
  • Schuif het rooster onderin de hete oven en bak de vlaaitjes en appeltjes 25 min.
  • Neem de vlaaitjes uit de oven, steek ze los met een mesje en wip ze uit de vormpjes. Laat ze op een rooster snel afkoelen.
  • Bak de appeltjes nog 10 min. langer.
  • Serveer de roomrijsttaartjes met een kaneelappeltje.

Vanilleroomrijst basisrecept

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!