Roomrijsttaartjes met kaneelappeltjes
50 min
5
Ingrediënten
- 375 g vanilleroomrijst (1/2 basisrecept)
- 2 eieren
- 1 doosje croissantdeeg (koeling)
- bloem
- 6 kleine appels (Elstar)
- 6 dunne kaneelstokjes
- 50 g bruine suiker
- 75 g boter
- ½ liter volle melk
- 100 g Bosto Dessertrijst
- 100 ml koffieroom
- ½ vanillestokje
- 40 g suiker
Bereiding
- Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
- Vet 6 bakvormpjes van 10 cm doorsnee in en bekleed de bodem met een rondje bakpapier.
- Snijd de lapjes croissantdeeg los, kneed ze stuk voor stuk tot een bolletje, bestuif ze met wat bloem en rol ze uit, zodat je er de vormpjes mee kunt bekleden.
- Duw de rand zo hoog mogelijk op en rol hem naar binnen toe om. Prik in de bodempjes met een vork.
- Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
- Roer de dooiers bij de vanilleroomrijst en spatel het eiwit erdoor.
- Schep elk deegvormpje zo vol mogelijk met roomrijst. Zet de vormpjes op het ovenrooster.
- Schil de appels, boor ze uit en zet ze in een ovenschaal.
- Meng de bruine suiker met de boter en vul de holtes van de appeltjes hiermee.
- Steek in elk een kaneelstokje. Zet de ovenschaal ook op het ovenrooster.
- Schuif het rooster onderin de hete oven en bak de vlaaitjes en appeltjes 25 min.
- Neem de vlaaitjes uit de oven, steek ze los met een mesje en wip ze uit de vormpjes. Laat ze op een rooster snel afkoelen.
- Bak de appeltjes nog 10 min. langer.
- Serveer de roomrijsttaartjes met een kaneelappeltje.
Vanilleroomrijst basisrecept