Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Roomrijsttaartjes met kaneelappeltjes

Ingrediënten

  • 375 g vanilleroomrijst (1/2 basisrecept)
  • 2 eieren
  • 1 doosje croissantdeeg (koeling)
  • bloem
  • 6 kleine appels (Elstar)
  • 6 dunne kaneelstokjes
  • 50 g bruine suiker
  • 75 g boter
  • ½ liter volle melk
  • 100 g Bosto Dessertrijst
  • 100 ml koffieroom
  • ½ vanillestokje
  • 40 g suiker

Bereiding

  • Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
  • Vet 6 bakvormpjes van 10 cm doorsnee in en bekleed de bodem met een rondje bakpapier.
  • Snijd de lapjes croissantdeeg los, kneed ze stuk voor stuk tot een bolletje, bestuif ze met wat bloem en rol ze uit, zodat je er de vormpjes mee kunt bekleden.
  • Duw de rand zo hoog mogelijk op en rol hem naar binnen toe om. Prik in de bodempjes met een vork.
  • Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
  • Roer de dooiers bij de vanilleroomrijst en spatel het eiwit erdoor.
  • Schep elk deegvormpje zo vol mogelijk met roomrijst. Zet de vormpjes op het ovenrooster.
  • Schil de appels, boor ze uit en zet ze in een ovenschaal.
  • Meng de bruine suiker met de boter en vul de holtes van de appeltjes hiermee.
  • Steek in elk een kaneelstokje. Zet de ovenschaal ook op het ovenrooster.
  • Schuif het rooster onderin de hete oven en bak de vlaaitjes en appeltjes 25 min.
  • Neem de vlaaitjes uit de oven, steek ze los met een mesje en wip ze uit de vormpjes. Laat ze op een rooster snel afkoelen.
  • Bak de appeltjes nog 10 min. langer.
  • Serveer de roomrijsttaartjes met een kaneelappeltje.

Vanilleroomrijst basisrecept

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.