Romige curryrijstsoep
Ingrediënten
- 100 g Bosto Basmatirijst
- 4 eetlepels rijstolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje fijngehakt knoflook
- ½ eetlepel vers geraspte gemberwortel
- 1 eetlepel madras currypoeder
- 1 liter kippenbouillon
- 1 oranje of rode paprika in reepjes van 1 cm breed gesneden
- ½ fijngehakte rode peper zonder zaadjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels verse korianderblaadjes
- 1 eetlepel geraspte limoenschil
Bereiding
- Verwarm 2 eetlepels rijstolie in een soeppot en fruit de ui, knoflook, gember en het currypoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
- Roer de rijst door het currymengsel en schenk de bouillon erbij.
- Breng de bouillon al roerend aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is.
- Verwarm intussen 2 eetlepels rijstolie in een pan en bak de repen paprika met de rode peper 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Roer de kokosmelk door de soep, breng alles opnieuw aan de kook en mix de soep met een staafmixer tot het geheel mooi glad is.
- Voeg wat zout naar smaak toe.
- Schep de curryrijstsoep in warme diepe borden.
- Leg in elk bord een bergje paprikareepjes in het midden.
- Strooi de korianderblaadjes en de geraspte limoenschil in de soep.
Tip
Voor een Thaise variant: vervang het currypoeder door rode of groene Thaise currypasta.