Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Maaltijdsoep van zoete aardappel, paprika en pompoenpitten met rijst

Ingrediënten

  • 75 g Bosto Brown zilvervliesrijst
  • 2 stengels selder
  • 2 rode paprika’s
  • 600 g zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 teen look
  • 1 el Italiaanse kruiden mengeling
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 el zadenmix
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 2 takken platte peterselie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 dl olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd 1/2 rode paprika en 150 g zoete aardappel in fijne brunoise. Houd ze apart.
  • Snijd de rest van de groenten en de selder in grove stukken en schik ze op een ovenplaat. Pel de look en voeg hem toe. Sprenkel er de helft van de olijfolie over. Voeg de tijm, oregano en laurier toe. Rooster de groenten gedurende 20 minuten in de oven.
  • Haal de groenten uit de oven, verwijder de takjes en doe ze in een kom. Voeg de tomatenblokjes en het kippenbouillon blokje toe. Giet er vervolgens 1,2 l water bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Mix de soep glad. Voeg vervolgens de rijst toe en laat 15 minuten gaarkoken.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en bak de groentenbrunoise op.
  • Serveer de soep en werk ze af met de groentenbrunoise, de zadenmix en enkele blaadjes platte peterselie.

Producten uit dit recept

Bosto Brown voorgestoomde rijst ( 2x200g) of Bosto Brown (4x125g)
Brown
Bereidingstijd: 20'
Bosto Brown voorgestoomde rijst ( 2x200g) of Bosto Brown (4x125g)
Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!