Rode bietenschotel met witte vis en witte rijst
Ingrediënten
- 600g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
- 2 eetlepels roomboter
- 250 g pangasius filet of tilapia filet in stukjes
- 1 ui in ringen
- 3 stuks gare biet in blokjes
- 1/2 komkommer zonder zaadjes en in blokjes
- 2 eetlepels wijnazijn
- 3 eetlepels zilveruitjes
- 3 eetlepels fijn gehakte dille
- zout
- peper en citroensap naar smaak
Bereiding
- Verhit boter in een pan en bak de vis gedurende 1 minuut. Neem hem vervolgens uit de pan en houd hem warm.
- Bak in dezelfde pan de ui eerst en dan de komkommer en de biet. Voeg daarna de voorgestoomde rijst toe.
- Meng er de rijst goed door.
- Schenk er langzaam de bouillon bij en roer af en toe. Laat de rijst opwarmen.
- Voeg de wijnazijn, zilveruitjes, dille en de vis toe.
- Zet het vuur uit en laat het gerecht nog 1 minuut nagaren.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer meteen.
Tip
Ook lekker met kabeljauw of zalmfilet