Risotto met parmaham en artisjok
Ingrediënten
- 350 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- OF: 350 gram Risotto & Paella rice
- 1 klontje (circa 40 gram) roomboter
- 1 kleine gepelde en gesnipperde ui
- ½ kleine stevige courgette in blokjes gesneden
- 0
- 05 gram saffraandraadjes
- 1l vleesbouillon
- 100 gram Parmaham in stukjes gesneden
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 artisjok (harten) in blokjes gesneden
- 3 eetlepels room
- 1 bosuitje in ringetjes gesneden
Bereiding
- Neem een (paella) pan, verwarm de boter en laat de ui zachtjes bakken.
- Bak gedurende 3 minuten de stukjes courgette.
- Voeg de rijst en saffraan toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schenk er 1l bouillon al roerend bij, in twee keer. Laat zachtjes garen:
- Risotto Rijst: 18-20 minuten
- Mediterraneo Risotto & Paella Rice: 10 minuten
- Breng de risotto op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
- Schep de ham, de helft van de Parmezaanse kaas, de artisjokken en room door de rijst.
- Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en de bosuitjes.
Tip
Vervang de Parmaham door stukjes gekookte ham of stukjes chorizo worst.