Risotto met pancetta
Ingrediënten
- 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 2 uien
- 1 teentje look
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 4 dl groentebouillon
- 400 g pancetta
- enkele takjes rozemarijn
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g boter
- peper
Bereiding
- Pel en snipper de uien en de look.
- Stoof de uien met de look in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
- Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
- Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
- Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
- Kruid ondertussen met peper.
- Bak de pancetta krokant in een pan zonder vet toe te voegen met de gehakte rozemarijn.
- Roer de pancetta bij de risotto met de boter en de kaas en laat 5 minuten rusten.
Tip:
Pancetta kan best zout zijn. Gebruik daarom zoutarme bouillon.