Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met pancetta

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 400 g pancetta
  • enkele takjes rozemarijn
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de uien en de look.
  • Stoof de uien met de look in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • Bak de pancetta krokant in een pan zonder vet toe te voegen met de gehakte rozemarijn.
  • Roer de pancetta bij de risotto met de boter en de kaas en laat 5 minuten rusten.


Tip:
Pancetta kan best zout zijn. Gebruik daarom zoutarme bouillon.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Nutri-Score
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Nutri-Score
Mediterraneo Risotto & Paella rice
Bereidingstijd: 10'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!