Risotto met kastanje, worst en spinazie
Ingrediënten
- 200g Bosto Mediterraneo, Risotto Arborio of Risotto Carnaroli
- 200 g kippenworst
- 100 ml witte wijn
- 1l kippenbouillon
- 250g verse spinazie
- 1 sjalot
- 70-80 g gekookte kastanjes (voorgekookt in de winkel te vinden)
- 60 g parmezaan geraspt
- 2 el mascarpone
- verse peterselie
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Zet alles op voorhand al in de juiste hoeveelheden klaar. Zo voorkom je dat iets aanbrandt omdat je nog snel iets moet nemen. Bij risotto is dat altijd handig.
- Versnipper de sjalot alvast en snijd ook de kastanjes in kleinere stukken.
- Snijd de worst in stukjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot/pan en bak er de helft van de worstjes in aan. Wanneer deze klaar zijn, haal je ze uit de pan en voeg je de sjalot toe.
- Bak de sjalot glazig en voeg de andere helft van de worst toe. Korst aan en doe de rijst erbij.
- Voeg aan je potje ook de wijn toe en laat deze uitkoken. Doe er vervolgens de gekookte kastanjes bij.
- Meng en voeg de bouillon toe in ongeveer vier keer. Laat steeds inkoken vooraleer je er opnieuw wat bouillon bij doet. Wanneer de volledige liter bouillon ingekookt is, voeg je de spinazie en de voorgebakken worstjes toe. Laat nog vijf minuten mee opwarmen en haal de pot dan van het vuur.
- Voeg de parmezaan en mascarpone toe en meng. Kruid met voldoende peper.
- Schep wat risotto op in mooie kommen, werk af met verse peterselie en nog wat parmezaan en.. Laat het smaken!
Een recept voor Bosto door As cooked by Ginger