Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met gerookte zalm en courgette

Ingrediënten

  • 350 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 stevige courgette in blokjes gesneden
  • 1 liter vis- of groentebouillon
  • 75 g (diepvries) doperwten (3 eetlepels)
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g gerookte zalm in stukjes
  • 3 eetlepels room
  • 2 -3 eetlepels gehakte dille

Bereiding

  • Verwarm de olie en bak de courgetteblokjes kort.
  • Voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng er 1l bouillon in twee keer, al roerend door en laat zachtjes 10 minuten garen.
  • Voeg de doperwten, de bosui en de risotto toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg eventueel nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Meng de helft van de Parmezaanse kaas, de zalm en de room door de rijst.
  • Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en met dille.

Tip

  • Ook lekker met enkele druppels citroensap.
  • Vervang de courgette eens door venkelblokjes.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Nutri-Score
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Nutri-Score
Mediterraneo Risotto & Paella rice
Bereidingstijd: 10'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!