Risotto met gerookte zalm en courgette
Ingrediënten
- 350 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 stevige courgette in blokjes gesneden
- 1 liter vis- of groentebouillon
- 75 g (diepvries) doperwten (3 eetlepels)
- 1 bosuitje in ringetjes gesneden
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g gerookte zalm in stukjes
- 3 eetlepels room
- 2 -3 eetlepels gehakte dille
Bereiding
- Verwarm de olie en bak de courgetteblokjes kort.
- Voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng er 1l bouillon in twee keer, al roerend door en laat zachtjes 10 minuten garen.
- Voeg de doperwten, de bosui en de risotto toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg eventueel nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
- Meng de helft van de Parmezaanse kaas, de zalm en de room door de rijst.
- Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en met dille.
Tip
- Ook lekker met enkele druppels citroensap.
- Vervang de courgette eens door venkelblokjes.