Risotto met champignons en erwtjes

Ingrediënten
- 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 1 ui
- 2 takken witte selder
- 150 g bruine champignons
- 2 eetlepels olie
- 2 dl witte wijn
- 2 dl groentebouillon
- 150 g erwtjes
- peper
Bereiding
- Pel en snipper de ui .
- Snijd de champignons in plakjes en de selder in kleine stukjes.
- Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
- Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
- Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
- Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
- Kruid ondertussen met peper.
- Voeg er de erwtjes bij met de laatste lepels bouillon.
- De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.
Tip:
Je kan deze risotto afwerken met kaas.