Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstsalade met asperges en sojascheuten

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmatirijst
  • 150 g peultjes
  • 250 g groene asperges
  • 2 el Oosterse wokolie
  • ½ komkommer in reepjes
  • 3 bosuitjes in schuine ringen
  • 100 g sojascheuten
  • 50 ml sojasaus met sesam
  • sap van 1 limoen

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de rijst in een grote kom snel afkoelen tot hij lauw is.
  • Haal de peultjes af.
  • Snijd van de groene asperges een stukje van de steel.
  • Snijd de asperges in stukken van 5 cm en halveer deze eventueel overlangs.
  • Breng 500 ml water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de groenten 4 min.
  • Laat ze uitlekken. Verhit in de wok de olie en roerbak alle groenten 3 min. op hoog vuur.
  • Klop een dressing van de woksaus en het limoensap.
  • Meng de rijst met de groenten en de dressing.

Tip
Serveer er kip van de grill bij, die vind je kant-en-klaar in de winkel.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.