Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstsalade met asperges en sojascheuten

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmatirijst
  • 150 g peultjes
  • 250 g groene asperges
  • 2 el Oosterse wokolie
  • ½ komkommer in reepjes
  • 3 bosuitjes in schuine ringen
  • 100 g sojascheuten
  • 50 ml sojasaus met sesam
  • sap van 1 limoen

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de rijst in een grote kom snel afkoelen tot hij lauw is.
  • Haal de peultjes af.
  • Snijd van de groene asperges een stukje van de steel.
  • Snijd de asperges in stukken van 5 cm en halveer deze eventueel overlangs.
  • Breng 500 ml water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de groenten 4 min.
  • Laat ze uitlekken. Verhit in de wok de olie en roerbak alle groenten 3 min. op hoog vuur.
  • Klop een dressing van de woksaus en het limoensap.
  • Meng de rijst met de groenten en de dressing.

Tip
Serveer er kip van de grill bij, die vind je kant-en-klaar in de winkel.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!