Rijstsalade met asperges en sojascheuten
Ingrediënten
- 250 g Bosto Basmatirijst
- 150 g peultjes
- 250 g groene asperges
- 2 el Oosterse wokolie
- ½ komkommer in reepjes
- 3 bosuitjes in schuine ringen
- 100 g sojascheuten
- 50 ml sojasaus met sesam
- sap van 1 limoen
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de rijst in een grote kom snel afkoelen tot hij lauw is.
- Haal de peultjes af.
- Snijd van de groene asperges een stukje van de steel.
- Snijd de asperges in stukken van 5 cm en halveer deze eventueel overlangs.
- Breng 500 ml water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de groenten 4 min.
- Laat ze uitlekken. Verhit in de wok de olie en roerbak alle groenten 3 min. op hoog vuur.
- Klop een dressing van de woksaus en het limoensap.
- Meng de rijst met de groenten en de dressing.
Tip
Serveer er kip van de grill bij, die vind je kant-en-klaar in de winkel.