Rijst met lente-ui en scampi’s
Ingrediënten
- 250 g Bosto Basmati rijst
- 4 lente-uien
- 12 scampi's
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 chilipeper
- 3 el citroensap
- arachideolie
- peper & zout
- gember (optioneel)
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de courgette en snijd in dunne reepjes.
- Snijd de chilipeper en de paprika in fijne reepjes
- Was de lente-ui en snij ze volledig in ringen.
- Verhit een wok met arachideolie en bak alle groenten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Dep de scampi’s droog met keukenpapier.
- Kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met citroensap en rasp er eventueel wat gember bij.
- Verdeel alles over de borden en serveer.