Bosto / Recepten / Frisse rijstsalade met groenten en scampi
Frisse rijstsalade met groenten en scampi
Met deze Bosto producten
Ingrediënten
4
personen
30min
2 potjes Bosto steamed rice Basmati
5 snack komkommers
100 g edamame boontjes
50 g granaatappelpitjes
2 lenteui
450 g black tiger scampi
5 cl olijfolie
1 el cayennepeper
4 takjes basilicum
1/2 limoen (sap en zeste)
25 g srirachasaus
150 g Griekse yoghurt
50 g kruidenmengeling naar keuze (bieslook, peterselie, dragon, kervel,...)
peper en zout
Bereiding
Ontdooi en pel de scampi, voeg de olijfolie toe en de cayennepeper. Hak de basilicum fijn en voeg deze toe. Rasp er de zeste van de halve limoen bij en pers het sap erbij.
Snijd de komkommers in plakjes en de lenteui fijn.
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Roer de Bosto steamed rice los en meng er de komkommer, de lenteui, de granaatappelpitten en de edamameboontjes onder. Kruid met peper en zout.
Bak ondertussen de scampi op een hevig vuur aan alle kanten aan en verlaag dan het vuur. Laat nog een 2 tal minuten garen. Voeg ze dan toe aan de rijstmengeling.
Meng de yoghurt met de srirachasaus en serveer deze apart.
Werk de rijstsalade af met een mengeling van verse kruiden.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Frisse rijstsalade met groenten en scampi
Ingrediënten
4
personen
30min
2 potjes Bosto steamed rice Basmati
5 snack komkommers
100 g edamame boontjes
50 g granaatappelpitjes
2 lenteui
450 g black tiger scampi
5 cl olijfolie
1 el cayennepeper
4 takjes basilicum
1/2 limoen (sap en zeste)
25 g srirachasaus
150 g Griekse yoghurt
50 g kruidenmengeling naar keuze (bieslook, peterselie, dragon, kervel,...)
peper en zout
Bereiding
Ontdooi en pel de scampi, voeg de olijfolie toe en de cayennepeper. Hak de basilicum fijn en voeg deze toe. Rasp er de zeste van de halve limoen bij en pers het sap erbij.
Snijd de komkommers in plakjes en de lenteui fijn.
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Roer de Bosto steamed rice los en meng er de komkommer, de lenteui, de granaatappelpitten en de edamameboontjes onder. Kruid met peper en zout.
Bak ondertussen de scampi op een hevig vuur aan alle kanten aan en verlaag dan het vuur. Laat nog een 2 tal minuten garen. Voeg ze dan toe aan de rijstmengeling.
Meng de yoghurt met de srirachasaus en serveer deze apart.
Werk de rijstsalade af met een mengeling van verse kruiden.