Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Frisse rijstsalade met groenten en scampi

Ingrediënten

  • 2 potjes Bosto steamed rice Basmati
  • 5 snack komkommers
  • 100 g edamame boontjes
  • 50 g granaatappelpitten
  • 450 g black tiger scampi
  • 5 cl olijfolie
  • 1 el cayennepeper
  • 4 takjes basilicum
  • 1/2 limoen
  • 2 lenteui
  • 25 g srirachasaus
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 50 g kruidenmengeling naar keuze (bieslook, peterselie, dragon, kervel,...)
  • peper en zout

Bereiding

  • Ontdooi en pel de scampi, voeg de olijfolie toe en de cayennepeper. Hak de basilicum fijn en voeg deze toe. Rasp er de zeste van de halve limoen bij en pers het sap erbij.
  • Snijd de komkommers in plakjes en de lenteui fijn.
  • Roer de BOSTO steamed rice los en meng er de komkommer, de lenteui, de granaatappelpitten en de edamameboontjes onder. Kruid met peper en zout
  • Bak ondertussen de scampi op een hevig vuur aan alle kanten aan en verlaag dan het vuur. Laat nog een 2 tal minuten garen. Voeg ze dan toe aan de rijstmengeling.
  • Meng de yoghurt met de srirachasaus en serveer deze apart.
  • Werk de rijstsalade af met een mengeling van verse kruiden.

Producten uit dit recept

Bosto basmati rice
Basmati
Bereidingstijd: 10'
Bosto basmati rice
Voorgestoomde Basmati
Bereidingstijd: 1,5'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!