Pistacheköfte met bulgur en aubergine
Ingrediënten
- 300 g Bosto Bulgur
- 1 grote aubergine in kleine blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 100 g pistachenootjes gepeld en grof gehakt
- 400 g rundergehakt
- 1 sjalotje fijngehakt (optioneel)
- 3 eetlepels verse peterselie fijngehakt (optioneel)
- 3 eetlepels olie
- 250 g cherrytomaatjes
- granaatappelpitjes
- feta
Bereiding
- Besprenkel de aubergine met citroensap. Hak de helft van de pistachenootjes wat fijner.
- Meng het gehakt met de fijnere gehakte pistachenootjes, sjalot, 2 eetlepels peterselie, zout en royaal versgemalen zwarte peper. Vorm er 12 kleine worstjes (köfte) van.
- Verwarm de olie en bak de köfte in 4 min. rondom bruin. Verdeel de aubergine en cherrytomaatjes rond de köfte en strooi zout en peper over de aubergine. Smoor de köfte met groenten afgedekt in 8 – 10 min. zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
- Bereid de Bosto Bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bulgur in wijde kommen en schep de aubergine en tomaatjes erop. Leg hierop de köfte. Strooi de grof gehakte pistachenootjes en peterselie erover.
Tip: Geef dit gerecht een feestelijk Arabisch tintje door het te bestrooien met granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Ook lekker: meng wat feta door het gehakt.