Pikante Nasiballetjes
Ingrediënten
- 200g Bosto voorgestoomde rijst
- 2-3 rode pepers
- 150 ml olie
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 fijngehakte bosuitjes
- 1-2 eetlepels sojasaus
- 2 eieren
- 100 g paneermeel
Bereiding
- Halveer de rode pepers en verwijder de zaadjes. Hak de pepers heel fijn.
- Verwarm 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de knoflook en rode pepers. Roer de komijn en koriander erdoor. Roer de rijst erdoor en roerbak nog 1-2 minuten.
- Schep het bosuitje erdoor en breng de nasi op smaak met wat sojasaus.
- Doe de rijst in een diep bord en laat hem afkoelen.
- Klop in een ander diep bord de eieren los.
- Strooi het paneermeel op een bord.
- Roer 3-4 eetlepels ei en 2-3 eetlepels paneermeel door het rijstmengsel en kneed alles goed door tot het plakkerig wordt.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het nasimengsel in 20 porties en vorm de porties met schone, vochtige handen tot stevige ballen.
- Wentel de nasiballen eerst 1 voor 1 door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
- Dop de ballen 1 voor 1 in een bakje met olie, laat ze even uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de nasiballen in de oven in 15-20 minuten rondom goudbruin en knapperig. Keer ze regelmatig om.
- Serveer de nasiballen op een schaal en steek er cocktailprikkers in. Zet er een schaaltje sojasaus bij.
Tip
De nasiballen kunnen ook gefrituurd worden. Verwarm de friteuze op 175 °C en bak de ballen met 4-5 stuks tegelijk in 3-4 minuten goudbruin.