Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risottoballetjes

Ingrediënten

  • 200 g BOSTO risottorijst
  • 1 sjalot
  • 60 ml witte wijn
  • 1 bouillonblokje kip (oplossen in 6 dl water)
  • 15 zongedroogde tomaten
  • 120 g mozzarella cucina
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 150 g paneermeel
  • 3 el olijfolie
  • extra: arachideolie om te frituren

Bereiding

  • Pel en snipper de sjalot fijn en stoof deze glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en laat deze een 2 tal minuten mee bakken tot de korrels doorzichtig zijn.
  • Schenk de witte wijn erbij en laat deze verdampen.
  • Verwarm ondertussen de kippenbouillon en voeg deze toe aan de risotto. Zet het deksel op de kom en laat op een zacht vuur de rijst garen.
  • Voeg nu de parmezaan, de zeste en het sap van de limoen toe. Kruid af met peper van de molen en roer alles nog eens goed om.
  • Snijd de mozarella in 18 blokjes en de zongedroogde tomaten fijn.
  • Verdeel de afgekoelde risotto in 18 porties en rol per portie een blokje mozzarella en enkele stukjes zongedroogde tomaat in elk balletje. Laat de balletjes opstijven in de koelkast.
  • Klop het ei los en strooi het paneermeel op een bord. Kruid het met peper en zout.
  • Wentel de balletjes in het ei en vervolgens in het paneermeel.
  • Verwarm de friteuse op 180° en bak de risottoballetjes af of bak ze gedurende ong. 10 minuten op 200°C in de airfryer. Serveer ze met een pittige mayonaise en werk af met rucola of een salade.

Producten uit dit recept

Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!