Parelcouscous met spek en spinazie in roomsaus
Ingrediënten
- 4 zakjes van 75 g Bosto Parelcouscous
- 1 eetlepel olie
- 250 g gerookte spekreepjes
- 1 busseltje pijpajuinen
- fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- fijngehakt
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml slagroom
- 250 g babyspinazie
- 75 g Parmezaanse kaas
- geraspt
- Optioneel: 1 zak gemengde sla (100 g)
- Optioneel: 4 eetlepels mosterddressing
Bereiding
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de olie in een pan en bak de spekjes in 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg de pijpajuin en knoflook toe en bak ze mee. Schenk de wijn erbij, roer de wijn door de spekjes en kook hem zachtjes in gedurende 1 minuut. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook op een laag vuur. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig, omdat de spekjes al zout zijn).
- Roer op het laatste moment de spinazie door de warme spekjessaus en laat de spinazie slinken.
- Knip de zakjes parelcouscous voorzichtig open en verdeel deze over 4 diepe borden. Schep de spekjessaus met spinazie over de parelcouscous. Maal verse peper over de spekjessaus en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Optioneel
Meng in een kom de salade met de mosterddressing en breng op smaak met zout en peper.