Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Parelcouscous met spek en spinazie in roomsaus

Timer 20-25 min
Persons 4

Ingrediënten

  • 4 zakjes van 75 g Bosto Parelcouscous
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g gerookte spekreepjes 
  • 1 busseltje pijpajuinen
  • fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • fijngehakt 
  • 100 ml droge witte wijn 
  • 200 ml slagroom 
  • 250 g babyspinazie 
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • geraspt
  • Optioneel: 1 zak gemengde sla (100 g) 
  • Optioneel: 4 eetlepels mosterddressing

Bereiding

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.   
  • Verhit intussen de olie in een pan en bak de spekjes in 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg de pijpajuin en knoflook toe en bak ze mee. Schenk de wijn erbij, roer de wijn door de spekjes en kook hem zachtjes in gedurende 1 minuut. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook op een laag vuur. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig, omdat de spekjes al zout zijn).  
  • Roer op het laatste moment de spinazie door de warme spekjessaus en laat de spinazie slinken.    
  • Knip de zakjes parelcouscous voorzichtig open en verdeel deze over 4 diepe borden. Schep de spekjessaus met spinazie over de parelcouscous. Maal verse peper over de spekjessaus en strooi de Parmezaanse kaas erover. 

 

 Optioneel 

Meng in een kom de salade met de mosterddressing en breng op smaak met zout en peper.

Producten uit dit recept

Bio Parelcouscous
Bereidingstijd: 9'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!