Parelcouscous met Marokkaanse groenten & olijven
Ingrediënten
- 4 zakjes van 75 g Bosto Parelcouscous
- 3 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 1 courgette
- 4 pruimtomaten in stukjes
- 4 eetlepels zwarte olijven
- 1 klein blikje kikkererwten (150 g)
- 1 eetlepel ras el hanout (= Marokkaans kruidenmengsel)
- 500 g regenboogwortels (= gekleurde wortels) geschild
- Optioneel: 2 pakjes vegetarische kipstukjes (160 g)
- Optioneel: 2 eetlepels harissa (= Noord-Afrikaanse pikante rode saus)
Bereiding
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten. Voeg de ras el hanout en tomaten toe aan de uien en roer alles door elkaar. Voeg de olijven, kikkererwten en 100 ml water toe en zet een deksel op de pan. Breng de saus op een laag vuur aan de kook.
- Snijd intussen de wortel en courgette in dikke staafjes van 8 cm lang. Voeg de groenten toe aan de pan en roer alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet het deksel terug op de pan en stoof de groenten in ca. 10 minuten gaar.
- Knip de zakjes parelcouscous voorzichtig open en verdeel over 4 diepe borden. Schep de groenten met saus erover.
Optioneel
- Bak de vegetarische kipstukjes, in een pan met een beetje olie, in 5 minuten goudbruin en krokant. Schep ze naast de groenten.
- Wil je een pittig hoofdgerecht? Roer dan de harissa door de warme parelcouscous.