Paella met kip en chorizo
Ingrediënten
- 250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje saffraan
- 2 dl witte wijn
- 5 dl kippenbouillon
- 2 kippenbillen in 2 gesneden
- 200 g erwtjes
- 200 g zeevruchten mengeling
- 100 g chorizo in schijfjes
- paprika poeder
Bereiding
- Pel en snipper de uien, de sjalotten en de look en stoof ze in de pan met de olijfolie.
- Giet er de rijst bij en laat stoven tot de korrels doorzichtig worden.
- Breng op smaak met de saffraan en de wijn.
- Voeg er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 5 minuten.
- Leg er de stukken kip bij die je snel in een aparte pan hebt aangebakken en gekruid hebt met paprika.
- Verdeel er verder de erwtjes, de zeevruchten mengeling en de chorizo over.
- Roer voorzichtig om en laat verder garen tot de rijst zacht is en alle ingrediënten beetgaar zijn.
- Voeg eventueel nog wat water of wijn toe . Dien goed heet op.
Tip:
Enkele verse mosselen zijn makkelijk rauw toe te voegen en ze ogen bovendien mooi