Skip to content
Filter icon Filter

Paella met kip en chorizo

Ingrediënten

  • 250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje saffraan
  • 2 dl witte wijn
  • 0
  • 5 l kippenbouillon
  • 2 kippenbillen in 2 gesneden
  • 200 g erwtjes
  • 200 g zeevruchten mengeling
  • 100 g chorizo in schijfjes
  • paprika poeder

Bereiding

  • Pel en snipper de uien, de sjalotten en de look en stoof ze in de pan met de olijfolie.
  • Giet er de rijst bij en laat stoven tot de korrels doorzichtig worden.
  • Breng op smaak met de saffraan en de wijn.
  • Voeg er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 5 minuten.
  • Leg er de stukken kip bij die je snel in een aparte pan hebt aangebakken en gekruid hebt met paprika.
  • Verdeel er verder de erwtjes, de zeevruchten mengeling en de chorizo over.
  • Roer voorzichtig om en laat verder garen tot de rijst zacht is en alle ingrediënten beetgaar zijn.
  • Voeg eventueel nog wat water of wijn toe . Dien goed heet op.


Tip:
Enkele verse mosselen zijn makkelijk rauw toe te voegen en ze ogen bovendien mooi

Producten uit dit recept

Mediterraneo Risotto & Paella rice
Paella Arroz
Bosto, arros bomba, paella, wereldrijst, bosto rijst
Paella Arroz Bomba

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.