Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Paella met kip en chorizo

Ingrediënten

  • 250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje saffraan
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 kippenbillen in 2 gesneden
  • 200 g erwtjes
  • 200 g zeevruchten mengeling
  • 100 g chorizo in schijfjes
  • paprika poeder

Bereiding

  • Pel en snipper de uien, de sjalotten en de look en stoof ze in de pan met de olijfolie.
  • Giet er de rijst bij en laat stoven tot de korrels doorzichtig worden.
  • Breng op smaak met de saffraan en de wijn.
  • Voeg er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 5 minuten.
  • Leg er de stukken kip bij die je snel in een aparte pan hebt aangebakken en gekruid hebt met paprika.
  • Verdeel er verder de erwtjes, de zeevruchten mengeling en de chorizo over.
  • Roer voorzichtig om en laat verder garen tot de rijst zacht is en alle ingrediënten beetgaar zijn.
  • Voeg eventueel nog wat water of wijn toe . Dien goed heet op.


Tip:
Enkele verse mosselen zijn makkelijk rauw toe te voegen en ze ogen bovendien mooi

Producten uit dit recept

Paella Arroz
Bereidingstijd: 15'
Bosto, arros bomba, paella, wereldrijst, bosto rijst
Paella Arroz Bomba
Bereidingstijd: 18'
Mediterraneo Risotto & Paella rice
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!