Paella met geitenkaas en groenten
Ingrediënten
- 500gr Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
- 830 ml water met groentebouillon
- 3-4 tomaten
- zonder klokhuis en dik gesneden
- 3-4 grote handenvol spinazie
- 1 rode paprika
- klein blikje artisjokharten
- zout en peper
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote ui
- 5 grote tenen knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 volle theelepels gerookte paprika
- 55 gr geitenkaas
- sap van 1 citroen
Bereiding
Bekijk de video van dit recept hier
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Verwarm de bouillon in een pan op middelhoog vuur. Snijd de groenten en leg ze in een grote kom.
- Besprenkel met ongeveer een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Roer voorzichtig om groenten met olie te bedekken.
- Verhit de resterende olijfolie in de ovenschaal.
- Voeg ui en knoflook toe, bestrooi royaal met zout en peper en kook tot de ui zacht is.
- Roer de tomatenpuree en paprika erdoor en bak nog een minuut.
- Voeg de rijst toe aan de pan en roer om het te bedekken met het uienmengsel.
- Kook nog een minuut of twee, totdat de rijst glanzend is.
- Voeg voorzichtig de warme bouillon toe aan de rijst.
- Stapel de groenten erop en verkruimel de geitenkaas erover.
- Zet de pan in de oven en laat 20 minuten ongestoord koken.
- Controleer of de rijst droog en zacht is. Zo niet, laat het dan nog 5 minuten koken.
- Als de rijst klaar is, zet je de oven uit en laat je deze 5-15 minuten staan.
- Haal de pan uit de oven. Besprenkel met citroensap.
- Als je een goede korst op de bodem wilt ontwikkelen, zet je de pan terug op het fornuis en verwarm je het op een gemiddeld vuur tot je de roosterende rijst ruikt, ongeveer 1-2 minuten.
- Serveer warm.