Paella klassiek
Ingrediënten
- 250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje saffraan
- 2 dl witte wijn
- 5 dl kippenbouillon
- 400 g kipfilet
- paprika poeder
- 400 g grote rauwe garnalen
- 200 g verse inktvis
- 200 g erwtjes
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
Bereiding
- Pel en snipper de uien, de sjalotten en de look en stoof ze in de pan met de olijfolie.
- Giet er de rijst bij en laat stoven tot de korrels doorzichtig worden.
- Kruid met de saffraan en de wijn.
- Voeg er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 5 minuten.
- Leg er de in stukken gesneden kip bij die je snel in een aparte pan hebt aangebakken en gekruid hebt met paprika.
- Verdeel er verder de garnalen , de in stukken gesneden inktvis, de erwtjes en de in reepjes gesneden paprika’s over.
- Roer voorzichtig om en laat verder garen tot de rijst zacht is en alle ingrediënten beetgaar zijn. Voeg de mosselen toe en laat ze opwarmen.
- Voeg eventueel nog wat water of wijn toe. Dien goed heet op.
Tip:
Vervang alle zeevruchten door een kant en klare zeevruchten mengeling . Voeg deze net voor het opdienen toe zodat ze warm wordt maar niet meer gaart.