Ovenschotel met gehakt, bulgur en zoete aardappel
80 min
4
Ingrediënten
- 1 zakje Bosto Bulgur 75g
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 750 g zoete aardappel (geschild)
- 500 g (kippen-) gehakt
- 2 pastinaken
- 300 g jonge spinazie
- 1 klont boter
- 1 + 1 el olijfolie
- Peper
- zout
- ½ tl gemberpoeder
- 2 el paneermeel
Bereiding
- Kook eerst en vooral de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Nu beginnen we aan het grote werk. Pel een ui en hak fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Breng beide aan de kook in lichtgezouten water. Giet het water af als de zoete aardappelen zacht zijn (na ongeveer 20 minuten). Stamp de aardappelen en ajuin tot puree en breng op smaak met het klontje boter, peper, zout en het gemberpoeder. Zet opzij.
- Pel de tweede ui en hak fijn. Doe hetzelfde met de look. Schil de pastinaak en snijd in kleine kubusjes van ½ cm.
- Doe 1 el olijfolie in een antikleefpan en bak er de ui, look en pastinaak in aan. Verlaag het vuur en laat 5 minuutjes sudderen.
- Doe er het gehakt bij en bak rul. Voeg er als laatste de bulgur aan toe. Meng goed.
- Neem een ovenschaal en giet hierin het gehaktmengsel.
- Zet de braadpan terug op het vuur en doe er de laatste eetlepel olie in. Bak hierin de spinazie tot het deels geslonken is.
- Doe de spinazie op het gehakt en dek af met de zoete aardappel. Bestrooi met het paneermeel. Zet de schotel in de oven tot hij begint te kleuren (zo’n 20 minuten). Serveer meteen!