Oosterse currymosselen en Bosto Parelcouscous
Ingrediënten
- 1 pak Bosto Parelcouscous kookbuiltjes (300 g)
- 2 eetlepels olie
- 5 bosuien fijngesneden
- 8 wortels in dunne plakjes
- 3 stengels bleekselder in kleine blokjes
- 1 eetlepel currypoeder (optioneel)
- 2 kg mosselen gespoeld (verwijder kapotte en dichte mosselen)
- 200 ml kokosmelk
- 4 takjes koriander fijngesneden
Bereiding
- Kook de Bosto Parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de olie in een ruime pan, voeg de bosui, wortelen en bleekselderij toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de curry toe en bak nog 1 minuut mee. Schep de mosselen door de groenten. Voeg de kokosmelk toe en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen in 5 minuten gaar of tot de stoom onder de deksel uit komt. Draai het vuur uit. Schep de gekookte mosselen met het vocht om.
- Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de Bosto Parelcouscous over 4 diepe kommen. Schep de mosselen met de groenten en curry-kokosbouillon op de parelcouscous.
Tip: Schep koriander door de gekookte mosselen.
Tip: Heb je een zakje gekookte Bosto Parelcouscous over? Maak er de dag erna een lekkere lunchsalade van of roer de parelcouscous door de soep.