Skip to content
Filter icon Filter

Oosterse currymosselen en Bosto Parelcouscous

Ingrediënten

  • 1 pak Bosto Parelcouscous kookbuiltjes (300 g)
  • 2 eetlepels olie
  • 5 bosuien
  • fijngesneden
  • 8 wortels
  • in dunne plakjes
  • 3 stengels bleekselder
  • in kleine blokjes
  • optioneel 1 eetlepel currypoeder
  • 2 kg mosselen
  • gespoeld (verwijder kapotte en dichte mosselen)
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 takjes koriander
  • fijngesneden

Bereiding

  • Kook de Bosto Parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een ruime pan, voeg de bosui, wortelen en bleekselderij toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de curry toe en bak nog 1 minuut mee. Schep de mosselen door de groenten. Voeg de kokosmelk toe en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen in 5 minuten gaar of tot de stoom onder de deksel uit komt. Draai het vuur uit. Schep de gekookte mosselen met het vocht om.
  • Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de Bosto Parelcouscous over 4 diepe kommen. Schep de mosselen met de groenten en curry-kokosbouillon op de parelcouscous.

 

Tip: Schep koriander door de gekookte mosselen.

Tip: Heb je een zakje gekookte Bosto Parelcouscous over? Maak er de dag erna een lekkere lunchsalade van of roer de parelcouscous door de soep.

Producten uit dit recept

Bio Parelcouscous
Parelcouscous

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.