Notenrijst met groenten, kip met tahinsaus
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst of Original
- 2 biologische sinaasappels
- 400 g kipfilet in grove stukken gesneden
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels tahin (sezamzaadpasta)
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g gehalveerde peultjes
- 300 g broccoliroosjes
- 200 g verse of diepvriesdoperwten
- 4 bosuitjes in stukken van 2 cm gesneden
- notenmengeling (bijvoorbeeld amandelen
- pompoen- en zonnebloempitten)
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de notenmengeling toe aan de gekookte rijst.
- Maak de sinaasappels schoon en rasp er 2 eetlepels oranje schil af. Pers de sinaasappels uit.
- Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper, kaneel en paprikapoeder en bak ze in een pan met 2 eetlepels olijfolie op matig hoog vuur in 4-6 minuten rondom lichtbruin.
- Roer de tahin en het sinaasappelsap door het bakvet en bak de kip afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
- Verdeel de peultjes, broccoliroosjes, doperwten en bosui in een grote stoommand en stoom de groenten in een steamer of boven kokend water in een stoompan in 6-10 minuten beetgaar.
- Schep de groenten in een schaal om met 1 eetlepel olijfolie, de sinaasappelrasp en wat zout en versgemalen peper.
- Schep de notenrijst op warme borden met de groenten ernaast.
- Verdeel de kip over de borden en schep de tahinsaus erover.