Mexicaanse rijstschotel
Ingrediënten
- 200g Bosto voorgestoomde rijst
- 100 g 100 g Mexico-melange (diepvries: paprika, doperwt, maïs)
- 6 gehalveerde kerstomaatjes
- 1 snackkomkommer (of stukje komkommer) in lange schijfjes gesneden
- 50 g kaas in dikke reepjes gesneden
- tomatenketchup
Bereiding
- Verwarm de Mexico-melange in een beetje water tot aan het kookpunt en kook even door. Schep de kerstomaatjes er op het laatst bij.
- Voeg de voorgestoomde rijst toe aan een pan.
- Giet de Mexico-melange af, schep de rijst erdoor en meng het met 2 el ketchup door elkaar.
- Schep op een bord, leg de komkommer en kaasreepjes erbij. Spuit er nog een paar toefjes ketchup bij.
TIP
- Dit gerecht smaakt ook nog lekker als het koud is.
- Is je kind een slechte eter? Begin zónder de extra ketchup en geef er een beetje bij als beloning voor het goede eten.