Mexicaanse burritobowl met Bosto basmati
Ingrediënten
- 300 g Bosto Basmati steamed of kookbuiltjes
- 4 eetlepels olie
- 250 g uien
- 2 puntpaprika’s in stukjes gesneden
- 160 g bonenmix naar keuze: (mais, rode kidney, zwarte bonen…)
- 2 eetlepels burrito kruidenmix
- 200 g ijsbergsla met tuinkruiden
- 125 g guacamole
- 1 limoen in partjes
Bereiding
- Bereid de Bosto basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uien 5 minuten. Voeg de paprikaringen toe en bak ze even mee met de uien. Voeg de bonenmix toe, breng op smaak met de burrito kruidenmix.
- Verdeel de Bosto rijst over 4 diepe borden, schep de bonenmix erover en serveer met ijsbergsla.
Tip 1: Schep de guacamole erbij en knijp het sap van de limoenpartjes erover.
Tip 2: Maak je eigen Mexicaanse bowl aan tafel: zet alle losse ingrediënten in kommetjes op tafel, eventueel aangevuld met tomaatjes en plakjes komkommer, en laat iedereen zijn eigen bowl samenstellen.
Tip 3: voeg voor een pittige bowl ingelegde jalapeñopeper toe.