Skip to content
Filter icon Filter

Mediterrane rijstsalade

Ingrediënten

  • 400 g (= 150 g ongekookte rijst) gekookte Bosto Original
  • 1 citroen
  • ½ (125 g) chorizoworst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode en gele paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 kleine aubergine in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes

Bereiding

  • Was de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de chorizoblokjes in 4 minuten zachtjes knapperig. Schep ze op een bordje.
  • Schep de ui, paprika’s, courgette en aubergine door het bakvet. Bak de groenten in 4-6 minuten knapperig.
  • Schep de tijmblaadjes met de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • Doe de gekookte rijst in een grote schaal en schep de warme groenten en de chorizoblokjes erdoor.
  • Laat de salade 30 minuten afkoelen tot lauwwarm.

Tip

De rijstsalade als lunchgerecht? Serveer dan in diepe borden op een bedje van rucola.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.