Mediterrane rijstsalade
Ingrediënten
- 400 g (= 150 g ongekookte rijst) gekookte Bosto Original
- 1 citroen
- ½ (125 g) chorizoworst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 rode en gele paprika in kleine blokjes gesneden
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 kleine aubergine in blokjes gesneden
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Bereiding
- Was de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit.
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak de chorizoblokjes in 4 minuten zachtjes knapperig. Schep ze op een bordje.
- Schep de ui, paprika’s, courgette en aubergine door het bakvet. Bak de groenten in 4-6 minuten knapperig.
- Schep de tijmblaadjes met de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Doe de gekookte rijst in een grote schaal en schep de warme groenten en de chorizoblokjes erdoor.
- Laat de salade 30 minuten afkoelen tot lauwwarm.
Tip
De rijstsalade als lunchgerecht? Serveer dan in diepe borden op een bedje van rucola.