Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mealprep met voorgestoomde basmati

Ingrediënten

  • 4 x 200 g Bosto voorgestoomde Basmati
  • 2 sjalotten
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 25 g rozijnen
  • 25 g amandelen
  • 1 groentebouillon blokje
  • 2 dl water
  • 200 g feta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes platte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding:

  • Pel en snijd de sjalotten fijn.
  • Snijd de wortels en de courgette in dobbelstenen.
  • Verwarm in een wokpan de olie en bak er de sjalotten in aan. Voeg er dan de wortel en de courgetteblokjes aan toe en hussel alles regelmatig door elkaar.
  • Verkruimel het bouillonblokje en bevochtig met het water. Laat de groenten verder garen.

Meteen serveren?

  • Gaar de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • Voeg de rijst bij de groenten. Meng alles goed door elkaar en controleer de kruiding.
  • Schik er het vlees, de vis naar keuze of feta over of naast.
  • Werk af met nog een scheutje olijfolie en peper van de molen. Serveer met grof gehakte platte peterselie.

Later opwarmen?

  • Voeg de (nog niet opgewarmde) rijst toe bij de groenten in je bewaardoos.
  • Bewaar in de ijskast.
  • Wil je het gerecht klaarmaken? Verwarm minstens 90 seconden in de microgolfoven
  • Verbrokkel er de fetakaas over.
  • Werk af met nog een scheutje olijfolie en peper van de molen. Serveer met grof gehakte platte peterselie.
  • Eet smakelijk!

 

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!