Skip to content
Filter icon Filter

Mealprep met Basmati microgolfcups

Ingrediënten

  • 4 Bosto Basmati microgolfcups
  • 2 sjalotten
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 25 g rozijnen
  • 25 g amandelen
  • 1 groentebouillon blokje
  • 2 dl water
  • 200 g feta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes platte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding:

  • Pel en snijd de sjalotten fijn.
  • Snijd de wortels en de courgette in dobbelstenen.
  • Verwarm in een wokpan de olie en bak er de sjalotten in aan. Voeg er dan de wortel en de courgetteblokjes aan toe en hussel alles regelmatig door elkaar.
  • Verkruimel het bouillonblokje en bevochtig met het water. Laat de groenten verder garen.

Meteen serveren?

  • Gaar de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • Voeg de rijst bij de groenten. Meng alles goed door elkaar en controleer de kruiding.
  • Schik er het vlees, de vis naar keuze of feta over of naast.
  • Werk af met nog een scheutje olijfolie en peper van de molen. Serveer met grof gehakte platte peterselie.

Later opwarmen?

  • Voeg de (nog niet opgewarmde) microgolf rijst uit de cup toe bij de groenten in je bewaardoos.
  • Bewaar in de ijskast.
  • Wil je het gerecht klaarmaken? Verwarm minstens 90 seconden in de microgolfoven
  • Verbrokkel er de fetakaas over.
  • Werk af met nog een scheutje olijfolie en peper van de molen. Serveer met grof gehakte platte peterselie.
  • Eet smakelijk!

 

Producten uit dit recept

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.