Marokkaanse rijstschotel met gehaktballetjes en aubergine
Ingrediënten
- 400 g Bosto voorgestoomde rijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
- 300 gram kip/kalkoengehakt
- 2 rode ui in partjes gesneden
- 1 Spaanse peper zonder zaadjes fijn gesneden
- 1 kleine aubergine in fijne blokjes gesneden
- 1 groene paprika in blokjes
- 150 gram gram kikkererwten
- 2 eetlepels eetlepels ras el hanout kruiden
- 450 ml ml krachtige kippenbouillon
- 3 eetlepels eetlepels gehakte groene koriander
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Meng het gehakt met de ½ eetlepel ras el Hamout kruiden.
- Breng op smaak met zout en peper en vorm er kleine balletjes ter grootte van een walnoot van.
- Verhit de olie en bak de ui en knoflook.
- Bak eerst de gehaktballetjes en voeg er de Spaanse peper, aubergine en paprika blokjes bij en laat meebakken.
- Meng er vervolgens de rijst met de kikkererwten goed door.
- Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles 4 minuten garen met het deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout en peper en laat nog 1 minuut nagaren.
- Bestrooi met koriander en serveer meteen.
TIP
Vervang de gehaktballetjes door stukjes kipfilet.