Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Marokkaanse rijstschotel met gehaktballetjes en aubergine

Ingrediënten

  • 400 g Bosto voorgestoomde rijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
  • 300 gram kip/kalkoengehakt
  • 2 rode ui in partjes gesneden
  • 1 Spaanse peper zonder zaadjes fijn gesneden
  • 1 kleine aubergine in fijne blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 150 gram gram kikkererwten
  • 2 eetlepels eetlepels ras el hanout kruiden
  • 450 ml ml krachtige kippenbouillon
  • 3 eetlepels eetlepels gehakte groene koriander
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Meng het gehakt met de ½ eetlepel ras el Hamout kruiden.
  • Breng op smaak met zout en peper en vorm er kleine balletjes ter grootte van een walnoot van.
  • Verhit de olie en bak de ui en knoflook.
  • Bak eerst de gehaktballetjes en voeg er de Spaanse peper, aubergine en paprika blokjes bij en laat meebakken.
  • Meng er vervolgens de rijst met de kikkererwten goed door.
  • Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles 4 minuten garen met het deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat nog 1 minuut nagaren.
  • Bestrooi met koriander en serveer meteen.

TIP

Vervang de gehaktballetjes door stukjes kipfilet.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!