Skip to content
Filter icon Filter

Kedgeree met ei

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Basmati rijst
  • 2 eieren
  • 2 rijpe tomaten
  • 25 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • geschild en geraspt
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • ½ rode peper zonder zaadjes in dunne reepjes gesneden
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 300 g gerookte makreelfilet in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels verse koriander of peterselie
  • 150 ml volle yoghurt

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard en laat ze onder koud stromend water schrikken.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verwarm de boter in een wok en roerbak de ui, knoflook en gember 1-2 minuten.
  • Voeg het currypoeder, de mosterdzaadjes en peperreepjes toe en roerbak nog 1-2 minuten.
  • Roer de tomaatblokjes en het citroensap erdoor.
  • Schep beetje bij beetje de rijst en de makreel door de specerijen in de wok en laat het gerecht al roerend heet worden
  • Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  • Serveer de kedgeree in een warme schaal of in warme diepe borden.
  • Garneer met de partjes ei en strooi de koriander of peterselie erover.
  • Geef de yoghurt er apart bij.

Tip
Kedgeree is een Brits ontbijtgerecht dat uit de koloniale tijd stamt, maar het is ook heerlijk als warme maaltijd.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.