Kedgeree met ei

Ingrediënten
- 250 g Bosto Basmati rijst
- 2 eieren
- 2 rijpe tomaten
- 25 g boter
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 cm verse gemberwortel
- geschild en geraspt
- 2 eetlepels currypoeder
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- ½ rode peper zonder zaadjes in dunne reepjes gesneden
- 1-2 eetlepels citroensap
- 300 g gerookte makreelfilet in stukjes gesneden
- 2 eetlepels verse koriander of peterselie
- 150 ml volle yoghurt
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard en laat ze onder koud stromend water schrikken.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verwarm de boter in een wok en roerbak de ui, knoflook en gember 1-2 minuten.
- Voeg het currypoeder, de mosterdzaadjes en peperreepjes toe en roerbak nog 1-2 minuten.
- Roer de tomaatblokjes en het citroensap erdoor.
- Schep beetje bij beetje de rijst en de makreel door de specerijen in de wok en laat het gerecht al roerend heet worden
- Pel de eieren en snijd ze in vieren.
- Serveer de kedgeree in een warme schaal of in warme diepe borden.
- Garneer met de partjes ei en strooi de koriander of peterselie erover.
- Geef de yoghurt er apart bij.
Tip
Kedgeree is een Brits ontbijtgerecht dat uit de koloniale tijd stamt, maar het is ook heerlijk als warme maaltijd.