Indiase pittige rijst met yoghurt
30 min
4
Ingrediënten
- 300 g Bosto Basmatirijst
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 verse groene of rode peper
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 el rode linzen
- 2 tl mosterdzaadjes
- 2 theelepels komijnzaadjes
- 1 tl chilipeper
- 4 el rijstolie
- 1 el verse koriander of platte peterselie
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil en rasp de gemberwortel fijn.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes.
- Giet de rijst af en schep de yoghurt, gember en peperreepjes erdoor. Voeg wat zout naar smaak toe.
- Verwarm de rijst op heel zacht vuur nog 1-2 minuten. Zet het deksel op de pan en laat de rijst nog 10 minuten staan.
- Kook de rode linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan met ruim kokend water en laat ze in een zeef goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
- Plet de linzen, chilipeper, mosterd- en komijnzaad in een vijzel.
- Verwarm de olie in een steelpan en roer het linzenmengsel erdoor. Verwarm het mengsel al roerend 1-2 minuten tot het lekker pittig ruikt.
- Maak met de rijst een bergje in een grote schaal en schep het linzenmengsel met de olie erover.
- Garneer met korianderblaadjes.