Indiase boterkip
Ingrediënten
- 300 gr Bosto Basmati
- 1 grote ui
- 2 à 3 teentjes look
- 50 g boter
- 2 grote kipfilets
- in blokjes
- 1 el garam masala
- ½ el kurkuma
- ½ kl komijn
- ½ kl gemberpoeder
- 1 snuifje chilipoeder (of meer naar smaak)
- 500 ml passata
- 200 ml room of yoghurt
- 4 naanbroodjes
- koriander
Bereiding
Indian butter chicken of indiase boterkip is een heerlijk recept afkomstig uit het Noorden van India. Koken op Hakken maakte een snelle en super gemakkelijke versie van dit kruidige gerecht dat je in een kwartier op tafel kan toveren. Super toch? Hierbij serveer ze typische Indiase naanbroodjes en basmatirijst. Basmatirijst is een soort die van nature veel gebruikt wordt in de Oosterse keuken. De korrel is lang en fijn en deze rijst wordt ook wel de koning van de rijstsoorten genoemd!
- Snipper de ui fijn en pers de look. Stoof beiden aan in de helft van de boter. Voeg vervolgens de kip en de verschillende kruiden toe. Roerbak gedurende enkele minuutjes totdat de kip gaar is en de kruiden hun aroma hebben vrijgegeven. Bevochtig nu de kip met de passata en de room. Laat het geheel tot aan het serveren pruttelen op een zacht vuurtje.
- Kook ondertussen de basmatirijst gaar in gezouten water. Warm de naanbroodjes kort op.
- Roer net voor het serveren de andere helft van de boter onder de saus. Bestrooi met fijngehakte koriander.
- Serveer de boterkip samen met de basmatirijst en het naanbrood.
Een recept voor Bosto door blogster Koken op Hakken.